Ydelser

Se alle ydelser der tilbydes hos Din Graviditet

Jordemoder konsultation

Lyt af hjertelyd Jordemoder

Måske har du nogle spørgsmål til din graviditet, som du gerne vil have et fagligt svar på. Det kan også være, at du har nogle bekymringer eller tvivl i forbindelse med din graviditet. For eksempel når noget føles anderledes eller nyt.

Ubesvarede spørgsmål og bekymringer forsvinder sjældent af sig selv, og de står derfor nemt i vejen for det, der ellers burde være en positiv tid for dig.

Min erfaring er, at en god og grundig konsultation med en erfaren jordemoder stort set altid giver afklaring, så du igen kan være glad og tryg ved din graviditet.

Hos Din Graviditet får du en jordemoderkonsultation, der 100% tager udgangspunkt i din graviditet og dine unikke behov. Jeg tager mig den nødvendige tid, og der er ingen begrænsninger på, hvad vi kan tale om under jordemoderkonsultationen. Alt fra fysiske graviditetsgener til tvivl om en eventuel igangsættelse, spørgsmål om smertelindring under fødslen – eller hvad der nu kunne være det emne, der lige nu fylder hos dig og din partner.

Første konsultation
Første gang jeg ser dig i din graviditet, bruger jeg lidt ekstra tid på at spørge ind til nogle generelle ting omkring dig og din sundhed. Det gør jeg for at sikre mig, at min vejledning og behandling er givet på et korrekt og fagligt rigtigt grundlag.

Udvendig undersøgelse
Udover samtale vil vi også lave en udvendig undersøgelse. Jeg mærker på maven og vurderer, hvordan barnet ligger og hvad vægten cirka er. Jeg måler udvendig på maven hvordan livmoderen vokser, og så skal vi selvfølgelig lytte til barnets hjerte med en ultralyds doptone og eventuelt det klassiske trærør.

Fysiologisk undersøgelse
Under konsultationen tilbyder jeg også at måle dit blodtryk samt at screene en urinprøve for protein eller sukker i urinen. Det er den samme test der bliver udført når du er til jordemoderkonsultation på fødestedet.

Hvem deltager
Du bestemmer selv hvem der er tilstede under konsultationen. Min anbefaling er dog, at mindre børn kun er til stede ved den udvendige undersøgelse og ikke ved samtalen.

Massage

Gravid massageRebozo, Gravidmassage og Efterfødselsmassage

Har du lyst til at forkæle dig selv eller en du holder af med en skøn Gravidmassage eller Efterfødselsmassage?

Du har sikkert hørt mange gange, at en graviditet ikke er en sygdom, men en helt naturlig ting som kvindekroppen er fuldt ud i stand til at håndtere.

Det udsagn er jeg helt enig i, MEN det er vigtigt ikke at få det oversat til, at man som gravid forventes at kunne gøre alle de ting man plejer i samme tempo som hidtil uden ekstra pauser eller hjælp.

Det er store forandringer og belastninger der udspiller sig når et lille nyt menneske udvikler sig i maven. Når man oven i det tager i betragtning at de fleste gravide kvinder i dag har en hverdag, præget af travlhed og stress, så er det ikke så mærkeligt at man som gravid nogle gange virkelig trænger til en velfortjent pause.

Gravidmassage giver den gravide og det ufødte barn lige præcis den tiltrængte pause til at finde velvære og ro, og samtidig lade energidepoterne op igen.
Derudover er gravidmassage tæt på termin et rigtig godt supplement til for eksempel fødselsmodning.

Med massage kan man netop skabe ro og velvære i kroppen og dermed også udløse en masse god oxytocin, som er så vigtigt et hormon til den kommende fødsel.

Du kan også vælge at få en dejlig Rebozo massage.
Rebozo er en massageteknik hvor den gravide ved hjælp af et specielt klæde – En Rebozo – bliver vugget og rystet blidt. Det kan være med til at skabe balance og energi-flow hos den gravide. Det kan forebygge spændinger da de vuggende og blide bevægelser bevirker at krop og bækken bliver dybdeafspændt. Derudover stimulerer det barnet til at lægge sig i en optimal stilling til fødslen.
Rebozo massage er ligesom graviditetsmassage et fremragende supplement til fødselsmodning. Med rebozo i samspil med fx modningsakupunktur fremmes den spontane ve-opstart og fødsel.

Hvornår
Under hele graviditeten, men også til den nybagte mor.

Effekt
Udover ren forkælelse, så kan massage også afhjælpe almindelige graviditetsrelaterede gener som for eksempel væske i ben og hænder, træthed og smerter over lænden, iskias-smerter og søvnproblemer. Det er også et rigtig godt supplement til fødselsmodning herunder modningsakupunktur og hindeløsning.

Gavekort
Forkæl dig selv, eller hvis du vil være vinderen af den bedste gave til venindens baby-shower, eller bare har lyst til at forkæle en skøn gravid eller nybagt mor, så er der mulighed for at købe et gavekort til en Rebozo-,  Gravidmassage eller Efterfødselsmassage.

Fødselsmodning

AkupunkturSom navnet Fødselsmodning siger, handler det om at du bliver så klar og forberedt som muligt inden selve fødslen. Dette indebærer nogle rent fysiske forhold, men også at du er godt forberedt på, hvad du kan forvente der sker i kroppen op til fødslen.

Jo større forståelse for og viden om processerne i kroppen op til en fødsel, jo større, efter min vurdering, er chancen for at fødslen starter naturligt og kroppen producerer sine egne gode fødeveer.

Ved en Fødselsmodning vil jeg derfor sørge for, at du på både krop og sjæl er så godt forberedt som muligt til den forestående fødsel.

Modningsakupunktur
Du har mulighed for at vælge fødselsmodnende akupunktur. Med akupunktur har man mulighed for at skabe balance i kroppens systemer og tilføre noget energi til de processer, som er nødvendige for at kroppen går spontant i fødsel. Det er altså ikke at betragte som en igangsættelse eller provokation af veer, men i højere grad en metode til at skabe de optimale betingelser, for at kroppen selv kan starte de processer, som skal startes.  Jeg sætter nåle primært i hænder og ben (under knæet) og i fødderne. Nålene skal sidde cirka 30 minutter, hvor du ligger og slapper af og lytter til beroligende musik, imens nålene gør deres arbejde.

Rebozomassage
Du har også mulighed for at bestille fødselsmodnende rebozomassage. Rebozo er en massageteknik hvor den gravide ved hjælp af et specielt stykke klæde – En Rebozo – bliver vugget og rystet blidt. Massagen hjælper din krop til at blive godt afspændt og dermed mere modtagelig over for tiltag som eksempelvis akupunktur eller hindeløsning. Barnet hjælpes længere ned i bækkenet og hovedet kan give en påvirkning af livmoderhalsen indefra og dermed også fremme den spontane opstart af veer. Derudover kan det være med til at skabe balance og energi-flow hos den gravide.

Hindeløsning fra 40+0
Hvis du er gået over din terminsdato, tilbyder jeg at foretage en indvendig undersøgelse for at vurdere, om kroppen er moden til en hindeløsning.  Vi taler om, hvad en hindeløsning er for noget, hvad formålet er, og hvordan det foregår. Og hvis din krop er moden til det, så kan du afgøre, om du ønsker en hindeløsning, som jeg i givet fald så kan foretage.

Kombiner som du ønsker
De fødselsmodnende behandlinger kan kombineres præcis som du ønsker det.

Hvornår
Du kan bestille tid til fødselsmodning fra uge 37+0. Hindeløsning kan først udføres fra uge 40+0

Ved alle besøg
Jeg mærker på maven og vurderer hvordan barnet ligger og hvad vægten cirka er. Jeg måler udvendig på maven hvordan livmoderen vokser og så skal vi selvfølgelig lytte til barnets hjerte med ultralyds doptone og evt også det klassiske trærør. Derudover måler jeg dit blodtryk og tester efter sukker og protein i urinen.

Første fødselsmodnings-besøg
Første gang du kommer til fødselsmodning, vil vi have en samtale om dig og din graviditet. Dine tanker om den kommende fødsel og lidt om fødslens start, hormoner og nervesystem. 

Efterfølgende fødselsmodnings-besøg
Anden (eller evt. flere) gang til fødselsmodning vil vi tale om, hvordan kroppen har reageret på eventuel akupunktur, rebozomassage eller hindeløsning og så lave en god plan for det videre forløb.

Efter Fødsel

Rebozo LukningEfterfødselssamtale
I nogle tilfælde kan det være en god ide at få talt sin fødsel og graviditet ordentligt igennem. Måske skete der ting undervejs som du ikke havde forudset eller som du har svært ved at få på plads både i hoved og i krop. En efterfødselssamtale tager 100% udgangspunkt i dig og din oplevelse af forløbet. Vi taler forløbet igennem og har mulighed for at afklare hvad der skete undervejs og evt også hvorfor. Det er en rigtig god ide at medbringe en udskrift af journalen fra din fødsel som kan hentes på sundhed.dk. Hvis du har mulighed for at sende den til mig forinden giver det endnu bedre forudsætninger for at vi kan komme til bunds i forløbet.

Rebozolukning
En rebozolukning efter fødslen er en gammel tradition som stammer fra Mexico. Igennem graviditet og fødsel oplever de fleste kvinder en proces hvor kroppen skal både yde og give enormt meget. Ved en lukning hjælpes du tilbage i egen krop og til at mærke dine fysiske grænser igen. Derudover er det en mulighed for psykisk at afslutte graviditet og fødsel helt ved at sende kroppen en kærlig tanke og taknemmelighed for det store arbejde den har udført. Behandlingen foregår ved at din krop svøbes af rebozotørklæder hele vejen fra hoved til tæer. Systematisk strammes hvert enkelt tørklæde ned over kroppen for herefter at løsnes igen. Kvinder der får rebozolukning beskriver det ofte som en meget rørende behandling og sammenligner det med at få et langt kærligt og taknemmeligt kram ned over hele kroppen.

Du har mulighed for at kombinere en efterfødselssamtale med en rebozolukning. Dette er specielt til dig som både har et behov for at få talt dit forløb igennem, men som også ønsker at opleve en mere fysisk afslutning på graviditet og fødsel.

Efterfødselsmassage
Giv dig selv en gave som nybagt mor og afsæt en time hvor det bare er dig der er i fokus og skal opleve masser af omsorg og velvære. Som nybagt mor er der pludselig et lille nyt menneske i dit liv som optager al din tid, omsorg og opmærksomhed. Sådan er det og sådan skal det være. Men det betyder også at alle dine behov ofte må udskydes. Husk også at afsæt tid til dig selv, for på den måde har du også mere overskud til nærvær og omsorg for din lille baby. Det kan en efterfødselsmassage hjælpe dig til. For at du får mest muligt ud af behandlingen anbefaler jeg at der er en anden der passer din baby mens behandlingen foregår. Din Graviditet ligger placeret i naturskønne områder nær Lyngby sø. Her er der rig mulighed for at trille en tur med barnevognen. Alternativt kan barnevognen stilles udenfor Lyngby Behandlerhus. Det er et roligt område hvor du trygt kan lade barnevognen med sovende baby stå, hvis bare du medbringer en babyalarm.

Hvornår
Efter din fødsel. Både rebozolukning og efterfødselssamtale anbefales fra ca. 3-4 uger efter fødslen. Massage kan udføres når du har lyst.

Effekt
Både krop og sind får en mulighed for at lande ordentligt efter graviditet og fødsel. Der kan være uafklarede spørgsmål eller følelser som du har brug for at få på plads. Dette vil have stor betydning og værdi for dit videre liv som mor, men også for en eventuel fremtidig graviditet og fødsel.

Hvem deltager
Uanset ydelse efter din fødsel, vil jeg anbefale dig at du får din baby passet i den tid behandlingen varer. Dette for at du kan få mest muligt ud af behandlingen. Hvis du ikke har mulighed for dette, er du selvfølgelig velkommen til at tage din baby med, men hvis du bestiller en fysisk behandling, er det en god ide at have en med som kan tage sig af babyen imens. Ved en efterfødselssamtale er det en rigtig god ide at have din partner med. Din partner kan have lige så stort behov for at tale forløbet igennem.

Workshop

Rebozomassage workshop for par

Rebozo Lukning

På denne workshop får I masser af viden og praktisk læring om rebozomassage.

Rebozomassage er en blid massageform udført med et tørklæde. Du vuggende bevægelser hjælper nervesystemet i ro og kan hjælpe den gravide krop med at opnå en god og dyb afspænding i noget af den muskulatur som ellers kan være svær at komme til. Derudover kan det hjælpe barnet til at lejre sig optimalt inden fødslen. Det er et brugbart og populært værktøj både under graviditet og fødsel.

Udover de gode effekter rebozomassage kan have for den gravide er det ofte en stor styrke for partneren at have brugbare værktøjer til at kunne hjælpe den gravide både under fødslen og i graviditeten. Det kan give en fantastisk følelse af team-spirit for jer begge.Til workshoppen bliver I introduceret til forskellige øvelser som kan bruges både under graviditet og fødsel. I får materiale som udførligt beskriver hvordan øvelserne skal udføres og i hvilke situationer de er relevante.

Måske har I allerede været til fødselsforberedelse og har lyst til at supplere med viden om rebozomassage. Måske har I bare lyst til at have et godt og brugbart værktøj til at skabe ro og velvære og gode betingelser for den kommende fødsel. Så er workshop for par en rigtig god mulighed.

Hvornår:
Workshoppen kan bookes i hele graviditeten. Jeg anbefaler workshoppen mellem graviditetsuge 20 og 32, for at I får mest muligt udbytte og glæde af det.

Hvem deltager:
Workshoppen vil være for den gravide, hendes partner som skal være med til fødslen samt jordemoder Christina Maltby.

Hvad indgår i workshoppen:
Vi starter med noget teoretisk viden om rebozomassage. Hvad er det? Hvad kan det? Hvornår og hvordan kan det bruges? Så lærer I udvalgte øvelser så I kan føle jer trygge og fortrolige med at lave rebozomassage under graviditeten og fødslen. Inden vi går i gang med rebozomassagen mærker jeg på maven for at vurdere barnets lejring, størrelse og lytte hjertelyd.

Statuette

Gravid statuette af din gravide krop

En graviditet er en magisk tid, hvor kroppen gennemgår mange fysiske forandringer i takt med, at det lille spir i maven vokser.

Med en personlig håndlavet statuette får du et helt unikt minde fra en særlig tid. Forevig din nuværende eller tidligere graviditet med en smuk personlig håndlavet statuette skabt ud fra en 3d scanning af din krop. 

Book tid til 3d scanning, som foregår her i klinikken i rolige og trygge omgivelser. Når 3d scanningen er lavet har du mulighed for at se selve 3d scanningen og godkende den, inden den bliver sendt videre til Forevig Liv. 

Efterfølgende designer og bestiller du din statuette i dit eget tempo på
www.forevigliv.dk/design 

Tlf. Konsultation

Det er ikke usædvanligt, at der under en graviditet kan opstå tvivl eller usikkerhed og google er ikke altid det bedste sted at søge svar. Måske er der lidt tid til din næste jordemoder eller lægetid, men behovet for at få afklaring og ro på dine tanke er der nu. Det er derfor muligt at booke en tid til telefonkonsultation hvor vi sammen vender de tanker og tvivl der fylder for dig. Det kan være at du er i tvivl om noget du skal tage stilling til i din graviditet og som du gerne vil drøfte. Det kan være du har spørgsmål om hvad der er normalt og hvad du kan forvente dig i dit forløb. Det kan være du har spørgsmål omkring en kommende igangsættelse, som du ikke føler dig afklaret omkring.

Tiderne kan være 15 eller 30 minutter, men kan også være længere tid, hvis du har behov for det.

Det er vigtigt at understrege at alle akutte henvendelser omhandlende veer, vandafgang, mindre liv, blødning eller smerter altid skal rettes til dit fødested.

Tid til telefon-konsultation bookes som vanligt i bookingsystemet, men hvis du har akut behov for en tid, fx i weekend eller aften-tid, så kontakt mig endelig. Det kan oftest lade sig gøre.